AM Plug

Wat is een AM plug?

Een AMplug is een gitaarplug met een kleine versterker eraan die je in je gitaar steekt om muziek op te kunnen nemen. Meestal werkt de plug op batterijen. De tool heeft het formaat van een iets breder zakmes en omdat hij dus zowel klein is als inklapbaar wordt hij vaak gebruikt door mensen die op reis of onderweg muziek op willen nemen. Als je het apparaat verbindt met een laptop dan kan je gemakkelijk je muziek daarop inladen. Meestal heeft een AMplug maar een aantal opties; een aan/uit knop, een volumeknop, een schakelaar met hi/lo input en eventueel nog een ingang voor een extra microfoon (bijv. voor een zangpartij). Soms is het apparaat ook te gebruiken als stemapparaat.

Soorten AMplug’s

Er zijn verschillende soorten AMplugs met verschillende extra opties en zelfs speciaal voor verschillende muziekstijlen (metal, rock, bass, blues etc.). De grootste aanbieder van AMplugs is VOX.

Kosten AMplug

De prijs van een AMplug varieert omdat er plugs in de omloop zijn met verschillende opties en van verschillende merken. Meestal koop je een AMplug tussen de €30 en €50 euro.

Waar te koop?

AMplugs zijn zowel online (webshops) als offline (muziekwinkels) gemakkelijk te vinden.

kennisbank-AM-plug
Bron: VOX AMP