Over ons

Over het team van Peet's Gitariteiten

Peter van Elswijk

Petervanelswijk-show-alsnooittevoren

Ik ben Peter van Elswijk, 59 jaar geleden geboren in het plaatsje Naaldwijk in Zuid Holland en als 1e kind van een gezin met heel weinig middelen ben ik niets tekort gekomen. Ik heb een fantastische jeugd gehad waarin de muziek altijd aanwezig was. Dat kwam mede door de muzikale invloeden van mijn vader en moeder.Ik mocht op blokfluitles bij de nonnen en zo is mijn muzikale kennis begonnen op 6 jarige leeftijd. Deze lesjes waren zeer goedkoop maar goed genoeg om mij een goede basis te geven wat betreft noten lezen en spelen. Daar is bijgekomen gitaar, hoorn, trompet, trombone, trommel, piano en klarinet.

Gitaar was altijd al mijn lievelingsinstrument en dat is het gebleven. De trompet heeft nog wel als bijvak op het conservatorium gediend maar is nu volledig uit beeld verdwenen. Ik heb het altijd leuk gevonden om op te treden en heb dat dus ook veel gedaan en nu nog steeds schrijf ik mijn eigen theaterprogramma’s.

Ook het lesgeven aan jonge en minder jonge gitaarcursisten heeft mijn passie waarvan mijn gitaarschool al decennia lang getuige van is.

 

 

Als ik geen muzikant was geworden zou ik zeker iets geprobeerd hebben met koken. Ik vind in de keuken staan en gerechten maken en mooi bereiden een van de allerleukste zaken die er bestaan en doe dat dan ook veel. Verder vind ik wandelen erg leuk , dit houdt mij fit en het verruimt mijn geest. Ik loop zo’n 50 uur per maand met uitspattingen zoals het lopen naar en op de mt Ventoux in Frankrijk. Het starten nu met Peet’s Gitariteiten geeft mij enorm veel voldoening omdat ik merk dat buiten fysieke lessen mensen bewegende beelden wel heel erg mooi vinden.Ik hoop dat veel mensen de weg zullen vinden naar dit mooie online programma waarmee ik hopelijk uiteindelijk ook iets moois en tastbaars achterlaat.

Ronald van Elswijk

Mijn naam is Ronald van Elswijk en ik ben de mede bedenker en eigenaar van Peet’s Gitariteiten. Ondanks dat ik zelf geen gitaar speel, vind ik dat iedereen die graag gitaar wil leren spelen dit op een goede manier moet doen. Daarom ben ik met dit idee naar mijn vader gegaan. Ik zou het namelijk zonde vinden als zijn manier van lesgeven niet aan heel Nederland getoond kan worden en, erger nog, er nog steeds mensen zijn die verkeerd gitaar leren spelen.

Dat ik geen gitaar speel wil niet zeggen dat ik geen muziekinstrument heb gespeeld. Ik heb heel veel jaren gedrumd maar door andere interesses in die tijd heb ik besloten om mijn drumstel niet ergens te stallen. Daarin is de gitaar trouwens veel handiger, die neem je veel gemakkelijker mee!

Het is duidelijk wat mijn vader zijn rol is bij Peet’s Gitariteiten. Mijn rol is dat ik opereer op de achtergrond. Met mijn financiële kennis ben ik verantwoordelijk voor alle financiële handelingen. Verder monteer ik de online lessen zodat jullie goed in beeld krijgen hoe akkoorden of liedjes gespeeld moeten worden.

Als ik niet bezig ben met Peet’s Gitariteiten dan kan je mij vinden bij dance festivals, op de racefiets of achter een fotocamera. Fotograferen doe ik graag. Zo kan je precies zien waar ik allemaal geweest en wat ik heb meegemaakt.

Foto-ronald-van-elswijk