Handtrainer / gripmaster

Wat is een handtrainer/vingertrainer/gripmaster?

Een handtrainer/vingertrainer is een trainingsapparaatje om je vingers en de onderarm sterker en soepeler te maken. Soepele sterke vinger-, hand- en onderarmspieren kunnen je gitaarspel en het uithoudingsvermogen van je ‘gitaarspelspieren’ verbeteren. Je krijgt minder snel te maken met verkrampingen en je gaat soepeler spelen. Het apparaat wordt ook vaak een ‘gripmaster’ genoemd, naar het merk dat populair is met hun vinger/handtrainers.

De tool is meestal van plastic en ziet er uit als een soort “knijpinstrument” waarmee je knijpoefeningen kunt doen. Je kunt tijdens het trainen kiezen of je vinger voor vinger traint of direct je gehele hand. Het apparaat is klein en licht, het past dus in je broekzak en is gemakkelijk mee te nemen.

Soorten

Er zijn verschillende soorten hand/vingertrainers. De grootste verschillen zitten in hoe ‘stroef’ het apparaat afgesteld staat, dus hoe zwaar het trainen is. Het populairste merk is de ‘gripmaster’.

Kosten

Het apparaat kost rond de 15 euro.

Waar te koop?

De handtrainer/vingertrainer is zowel online (webshops) als offline (muziekwinkels) gemakkelijk te vinden. Ook zal je ze tegen kunnen komen in sportwinkels. Vaak trainen boksers, turners, klimmers en gewichtsheffers ook aanvullend met een hand- of vingertrainer.

gripmaster-grip-training-licht
Bron afbeelding: medipreventie