Quick tip: Moet ik links of rechtshandig gitaar leren spelen?

links-rechtshandig-gitaar

Quick tip: Moet ik links of rechtshandig gitaar leren spelen?

Iets wat veel beginnende gitaristen zich afvragen is of ze links- of rechtshandig gitaar moeten leren spelen. Dat is belangrijk om bij stil te staan omdat er zowel links- als rechtshandige gitaren bestaan. Het verschil ligt dan in de plek waar de gitaar op je schoot kan steunen.

Een veel gehoorde misvatting is dat je ‘slaghand’ (de hand waarmee je de snaren aanslaat) dezelfde hand moet zijn als de hand waarmee je schrijft. Ons advies is om altijd, en ongeacht of je links- of rechtshandig bent, rechtshandig gitaar te leren spelen. Er zijn veel meer rechtshandige gitaren op de markt én als je ergens gaat spelen dan is de kans groot dat daar enkel een rechtshandige gitaar beschikbaar is.

Gitaar spelen is altijd lastig, ongeacht met welke hand je leert spelen. Ons advies is daarom om te starten met de rechter hand. Bang dat dat toch niet gaat lukken omdat jij rechtshandig bent? Jarenlange ervaring in de praktijk wijst uit dat vrijwel iedereen in staat is om rechtshandig te leren spelen. In de fysieke gitaarschool van Peter is in iets meer dan 40 jaar tijd slechts één persoon geweest die uiteindelijk toch met links is begonnen te leren spelen.

Heel veel succes!

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen