Veelgestelde vraag: Met welke gitaar moet ik beginnen met spelen?

veelgestelde-vragen-met-welke-gitaar-beginnen-header

Veelgestelde vraag: Met welke gitaar moet ik beginnen met spelen?

Éen van de vragen die veel gesteld wordt is: ‘Met welke gitaar moet ik beginnen met spelen?’. Een lastige vraag waarop Peter jullie zijn advies geeft in deze video.

3 Zaken die belangrijk zijn als je aan de slag gaat met gitaar spelen

1. Kies welk type gitaar je wilt spelen

Je hebt de keuze uit 3 typen gitaren. Akoestische gitaren zijn naast de elektrische gitaren degene die je het meest terug ziet komen in de wat bekendere muziek. De klassieke gitaar is qua formaat iets groter (en daardoor wat moeilijker bespeelbaar). Beginnende gitaristen kiezen vaak voor een akoestische of elektrische gitaar.

2. Ga naar een muziekwinkel en kies voor een goed instapmodel

Ook bij gitaren geldt vaak; goedkoop is duurkoop. In de gitaarscholen is een veel voorkomend ‘probleem’ dat beginnende gitaristen starten op een zo goedkoop mogelijke gitaar (vaak zo rond de 30 euro). Vaak zijn deze gitaren qua afstelling, geluid en gebruiksgemak erg matig. Dat maakt het leren spelen dan uiteindelijk ook lastiger. Kies daarom voor een kwalitatief goed instapmodel. We raden je aan om naar een muziekwinkel te gaan en je daar te laten adviseren. Voor een kwalitatief goed instapmodel ben je vaak rond de € 100,- tot € 150,- kwijt

3. Kies een geschikte gitaarschool/geschikte lesmethode

Vroeger begon iedereen standaard met een klassieke gitaar (ook wel de Spaanse gitaar genoemd). Je leerde toen eerst noten lezen en ging dan langzaam aan stukjes leren spelen. Tegenwoordig is het gitaaronderwijs meer gefocust op zo snel mogelijk ‘iets kunnen’. Veel leuker, niet? Vaak wordt dit dan gecombineerd met noten leren lezen. Ook hoef je tegenwoordig niet meer persé naar een gitaarschool op locatie, je kunt ook digitaal lessen volgen op de momenten dat het jou uit komt. Bijkomend voordeel is dat je je eigen leertempo bepaalt.

Aan de slag met online lessen?

Overweeg je aan de slag met online gitaarlessen? Dan ben je bij Peet’s Gitariteiten aan het juiste adres! Wij bieden je online gitaarlessen zodat jij waar en wanneer je maar wilt gitaar kunt leren spelen. Check deze pagina voor meer informatie en als je wilt kun je vandaag nog aan de slag!

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen