Veelgestelde vraag: Op welke leeftijd kan je starten met gitaar spelen? Ben ik te oud om te starten met gitaar spelen?

wanneer-leren-gitaar-spelen-kind

Veelgestelde vraag: Op welke leeftijd kan je starten met gitaar spelen? Ben ik te oud om te starten met gitaar spelen?

Een groot aantal mensen vraagt zich af wanneer de beste leeftijd is om te starten met gitaar spelen. En of het dan ook zo is dat je te oud kunt zijn om überhaupt nog een instrument te leren spelen. Ook hierbij geldt; je bent nooit te oud om te leren.

Gitaar leren spelen als kind

Over het algemeen pikken kinderen het gitaarspel sneller op dan volwassenen. Dat komt omdat zij veel meer ‘gewend’ zijn om dingen te leren en om zaken aan te nemen zonder een eerdere eigen ervaring ergens op los te laten of afgeleid zijn door bijvoorbeeld die ene rekening die thuis nog ligt te wachten.

De jongste kinderen die starten met gitaarlessen zijn rond de 5-6 jaar oud. Afhankelijk van het formaat van de handen kan het zo zijn dat een goede startgitaar voor een kind duurder is dan voor een volwassene. Dat komt omdat de handen nog niet groot genoeg zijn om op een ‘normale’ gitaar te kunnen spelen. Zo’n kleinere gitaar, vaak een juniorgitaar of een driekwart gitaar kost rond de 125 euro. Ter vergelijking: een goede startgitaar voor een volwassene kost rond de 100 euro.

Gitaar leren spelen op latere leeftijd

Natuurlijk is het mogelijk om op latere leeftijd gitaar te leren spelen. Afhankelijk van je eigen wil om iets te leren en een beetje geluk met je aanleg ben je over het algemeen prima in staat om net zo goed te kunnen leren spelen als iemand die het al als kind heeft geleerd. Een groot voordeel van gitaar leren spelen als volwassene ten opzichte van een kind is dat een volwassene vaak geduldiger is. Een volwassene die gitaarles neemt doet dat veel bewuster dan een kind wat over het algemeen nog veel meer dingen leuk vindt om te leren. Dat bewust aan de slag gaan met gitaar leren spelen helpt om geduldig te blijven en net zo lang te oefenen tot je jouw doelen kunt behalen.

Aan de slag met gitaarlessen voor alle leeftijden en niveau's

Check deze pagina en start vandaag nog!

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen