Gitaar spelen op je maximale potentieel

gitaar-spelen-verbeteren-header

Gitaar spelen op je maximale potentieel

Afgelopen november 2019 waren wij (mijn vrouw, zoon, schoondochter en ikzelf) op tweedaagse cursus in de Basiliek in Veenendaal. De cursus, gegeven door levenskunstenaar Michael Pilarczyk, ging over Maximum Potential. We gingen aan de slag met vragen als: Waar sta je nu in je leven? Waar wil je heen? Wat houdt je tegen? Wat heb je nodig?

Stel jezelf de juiste vragen en je weet precies waar je heen wilt met je leven en hoe je dat kunt gaan bereiken. Daarnaast gingen we aan de slag met mindset. Heb jij een positieve mindset of een negatieve mindset? Hoe ga jij om met problemen? Ga je ze uit de weg of ruim je ze op? En hoe communiceer je? Stel je goede vragen zodat je ook goede antwoorden krijgt?

Nog een onderdeel waarmee we aan de slag gingen was de ademhaling. Haal je wel goed adem? Als je goed adem haalt dan zie je scherper (ja, echt waar!), ontspan je veel meer en het doet wonderen voor je geluksgevoel. Het is onmogelijk in een paar regels samen te vatten waar we het nog meer over hebben gehad. Maar, je kunt je vast voorstellen dat dit weekend bestond uit twee enorm leerzame dagen vól met passie, emotie en nieuwe inzichten.

Het hele fenomeen ‘je maximale potentieel bereiken’ kun je zakelijk zien, maar ook op gebied van hobby’s, zoals bijvoorbeeld bij het bespelen van een instrument. Laten we de gitaar als voorbeeld nemen

(Mooi bruggetje he?)  😉

Want wat heeft dit met gitaar spelen te maken? Nou, alles! Als jij dit artikel leest dan ga ik er vanuit dat je gitaar speelt of aan de slag gaat met het spelen van gitaar. En wil je groeien? Dan gaat dat niet vanzelf. Hoe ontdek jij je maximale gitaar potentieel?

groeien-in-je-skills

Sta eens stil bij waar je nu staat in je gitaarspel

Heb je wel eens stil gestaan bij de volgende vragen?

Wat was je allereerste gevoel toen je voor het eerst je gitaar in handen had? Weet je dat nog?

Als het goed is was dat een blij en gelukkig gevoel. Je had zin om gitaar te leren spelen. Heb je dat gevoel nu nog steeds? Ben je nog steeds zo gedreven als in het begin of is er gaandeweg iets gebeurd waardoor het gevoel nu anders is. Bijvoorbeeld omdat je er achter bent gekomen dat het gitaar spelen moeilijker is dan je dacht en dat je toch wel heel veel moet oefenen. Wat doet dat met je? Als je je hier bewust van bent dan weet je ook waar je aan kan gaan werken.

Dat kan je zelfs nog een stapje verder trekken. Want wat is nu eigenlijk je doel met het gitaar spelen? Wil je ergens naartoe werken? En wat heb je nodig om daar te komen? Is er iets wat je tegen houdt?

Kan jij antwoord geven op deze vragen? Chapeau! Dan ben je waarschijnlijk al hard bezig met het werken naar jouw gitaardoelen. Nog geen antwoord op deze vragen? Ook goed! Misschien helpen de vragen je om bewuster te worden van waar je nu staat en wie/wat je nodig hebt om verder te kunnen komen.

Tot slot: vergeet niet om trots te zijn!

Als je nu terug kijkt naar het moment dat je begon met gitaar spelen en je denkt aan de ‘route’ die je hebt afgelegd om te kunnen wat je nu allemaal kan dan kan dat niet anders zijn dan dat je enorm veel geleerd hebt een gegroeid bent. Kijk eens wat je nu kan, hoeveel je eigenlijk al kan spelen en hoeveel plezier je dat geeft. Daar mag je best trots op zijn!

Lees je dit en kun je hulp gebruiken?

Stuur ons een berichtje en we helpen je op weg naar het behalen van jouw gitaardoelen!

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen