Veelgestelde vraag: Hoe lang duurt het voordat je gitaar kunt spelen?

header-vraag-hoe-lang-duurt-het-voordat-je-gitaar-kunt-spelen

Veelgestelde vraag: Hoe lang duurt het voordat je gitaar kunt spelen?

Dat we tegenwoordig steeds meer dingen steeds sneller onder de knie willen hebben zal je vast niet vreemd zijn. Een veelgestelde vraag is dan ook: hoe lang duurt het voordat je gitaar kunt spelen? Peter vertelt erover in deze video.

Niet één antwoord mogelijk

Het jammere aan deze vraag is dat er niet echt een eenduidig antwoord op is. Hoe snel iemand iets leert is van ontzettend veel dingen afhankelijk. Allereerst is ‘gitaar leren spelen’ voor iedereen iets anders. Sommige mensen vinden het tof als ze een kort stukje ‘vader jacob’ kunnen spelen, anderen vinden pas dat ze gitaar kunnen spelen als ze net als Eddy van Halen of Slash de sterren van de hemel af weten te rocken.

Verder heb je te maken met zaken als talent, hoeveel tijd je er in steekt, je eerdere ervaring enzovoort. Wat vaak gebeurt is dat mensen verwachten sneller gitaar te kunnen spelen dan daadwerkelijk het geval is. Iedereen kent wel iemand die gitaar kan spelen, daardoor lijkt het alsof het super eenvoudig is. Maar schijn bedriegt. Gitaar spelen is, zeker in het begin, soms erg lastig en je zal er echt tijd in moeten stoppen om het te leren. Ga stap voor stap aan de slag en speel iedere dag een half uurtje, je zult zien dat je dan beetje bij beetje leert spelen.

Vaak wordt gezegd dat je om écht goed gitaar te leren spelen, je er minimaal 10.000 uur, dus 416 dagen van 24 uur, dus 1250 dagen van 8 uur.. aaneengesloten moet spelen. Dat is super veel! Maar ook hier geldt.. wat is écht goed gitaar spelen? En laten we eerlijk wezen, we hebben lang niet allemaal de ambitie om net zo goed als Eddy van Halen of Slash te gaan spelen. Misschien wil jij wel iets heel anders.  

Psst ben jij toe aan je eerste gitaarles?

Check deze pagina en als je wilt start je vandaag nog met onze digitale lesomgeving

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen